Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başvurusu yapılan Ciğer Kavurması, coğrafi işaretini aldı. Milas’ın geleneksel ürünlerinden Milas El Halısı, Milas Çekişke Zeytini, Milas Tepsi Böreği, Milas Ekşili Köftesi, Milas Vekilharcı, Milas Kanlı Kavurması, Milas Çaykaması, Milas Çıntar Kavurması, Milas Zeytinyağ Sabununa da daha önce coğrafi işaret almıştı. Milas Zeytinyağına ve Milas Yağlı Zeytinine Avrupa Birliğinden coğrafi işaret alan MİTSO son olarak Ciğer Kavurmasına da coğrafi işaret almayı başardı.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ‘’Milas’ın değerlerine değer katıyoruz, markalaştırıyoruz. Milas’ımızı marka yapmak için uğraşıyoruz sırada bekleyen 8 tane daha ürünümüz var. Kısa sürede onların da coğrafi işaret tescillerinin onaylanacağını umuyoruz. Ayrıca yeni coğrafi işaret başvurularımız da olacak’’ dedi.
Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 600 g ciğer
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır.
Afiyet olsun!