Muğla’nın ürünlerini tanıtmak ve kalitesini belirlemek için analizlerin yapılacağı 100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda öncelikle Muğla’nın en meşhur iki ürünü olan bal ve zeytinyağı analizleri yapılacak. Bu analizler uluslararası konsey metotları ve Türk Gıda Kodeksi kalite ve saflık parametrelerine göre uygulanacak.
Analizi Yapılan Ürünler Tüketiciye Güven Veriyor
Büyükşehir ve Ticaret Borsası’nın Muğla’ya kazandırdığı laboratuvar; tüm mamul, yarı mamul, hammadde gıda ürünlerinin kalite kriterlerinin belirlenmesini sağlayacak. Yenilikçi ürün geliştirmek için AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesi, kalitesi belirlenmiş ürünlerin pazar olanaklarının arttırılmasında büyük öneme sahip. Laboratuvarda kalitesi belirlenen ve tescillenen ürünler hem üreticiye kazandıracak hem de tüketici ürünleri güvenle alacak.
Üreticinin Cebini Düşünen Laboratuvar
100.Yıl Laboratuvarında yapılan analizler üreticileri desteklemek amacıyla diğer laboratuvarların fiyat listesine göre üreticilere daha uygun fiyatlı analiz fırsatı sağlayacak.
Hurşit Öztürk, “Ortaklıklarımızın devam etmesi temennimiz.”
Projenin ortaklarından olan Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, “İşbirliği yaptığımız Muğla Büyükşehir Belediyemizle ortaya Muğla için güzel proje çıkarttık. Kısa sürede çalışmalara başladığımız 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda yenilebilir gıda analizleri gerçekleştirilecek. Şimdiden herkese hayırlı olsun diyorum. El birliği ile yaptığımız çalışmaların da devam etmesini